Росія скасувала заборону польотів надто пізно - МЗС Чехії

Вівторок, 2 липня 2019, 18:00

Міністерство закордонних справ Чехії сподівається, що найближчим часом буде укладено угоду між міністерствами транспорту Чеської Республіки та Російської Федерації.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться в поширеній у вівторок заяві міністерства.

Після рішення російської сторони не продовжувати дозвіл авіакомпанії "Чеські авіалінії" на переліт над Сибіром за маршрутом Прага - Сеул - Прага, у Чехії вирішили обмежити права російських авіаперевізників.

Російський національний авіаперевізник "Аерофлот" у відповідь скасував низку рейсів в Прагу, проте 2 липня міністерство транспорту РФ видало дозвіл на польоти "Чеських авіаліній" до 7 липня. Відразу після цього чеське міністерство почало взаємну процедуру щодо російських перевізників.

"Міністерство закордонних справ Чехії висловлює жаль щодо складнощів, що виникли у пасажирів на маршрутах Сеул - Прага і надалі Москва - Прага. Однак наше Посольство в Москві відповідало тільки на окремі питання чеських громадян і не помітило якихось серйозних ускладнень", - заявили у відомстві.

"Хоча російська сторона згодом тимчасово скасувала своє рішення, за даними міністерства транспорту, це сталося надто пізно, і остаточне рішення все ще перебуває на стадії переговорів. Обмеження для російських перевізників були відповіддю з боку Міністерства транспорту Чеської Республіки", - пояснили у МЗС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: