Французькі праві бойкотуватимуть 16-річну шведську активістку у парламенті

Вівторок, 23 липня 2019, 18:31

Консервативні і ультраправі французькі депутати заявили, що бойкотуватимуть візит до парламенту шведської активістки Грети Тунберг, і висловили образи на її адресу.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Тунберг запроcила міжпартійна група політиків для участі у засіданні французького парламентського комітету. Також вона у вівторок спостерігатиме за пленарним засіданням з місць для публіки.

Законодавці з консервативної партії "Республіканців" і ультраправої "Національне об'єднання" заявили, що не будуть присутні на засіданні.

"Я закликаю своїх колег бойкотувати Грету Тунберг. Нам не потрібні гуру апокаліпсису", - сказав Гійом Ларрів, який бореться за посаду лідера Les Republicains.

16-річна шведська активістка закликала школярів у Берліні не припиняти кліматичні протести

Останніми місяцями мільйони молодих людей у ​​всьому світі втікали з школи по п'ятницях, щоб підтримати вимоги Тунберг щодо термінових дій урядів з метою стримування викидів вуглецю.

Ще один кандидат на пост голови партії, Жюльєн Обер, заявив: "Не розраховуйте, що я аплодуватиму пророчиці в шортах, Нобелівській премії страху".

Тунберг почала кліматичний протест біля шведського парламенту в серпні минулого року. Шкільний страйковий рух у п'ятницю "заради майбутнього" розповсюдився на понад 100 країн світу.

Очікується, що французький парламент у вівторок ухвалить всеосяжну економічну і торговельну угоду між ЄС і Канадою (CETA), яка піддавалася критиці екологів.

Зелені депутати, а також урядові міністри захищали Тунберг і боротьбу з глобальним потеплінням, що, за словами уряду, буде пріоритетом другої частини мандату Макрона.

Як відомо, Грета Тунберг увійшла  до нового списку 100 найвпливовіших людейсвіту за версією журналу Time.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.