Україна попросила Грузію розслідувати катастрофу траулера біля берегів Африки

Середа, 24 липня 2019, 13:18

Україна звернулася до Грузії, під прапором якої ходив траулер "Іван Голубець", що зазнав аварії біля берегів Мавританії, з проханням провести об’єктивне розслідування інциденту.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на пресслужбу Державного агентства рибного господарства України.

"З метою об’єктивного розслідування і з’ясування причин інциденту на ВАТМ "Іван Голубець" Держрибагентство звернулось до компетентних органів Грузії, як держави прапора, з проханням провести власне розслідування інциденту із залученням компетентних органів Мавританії, у територіальних водах якої сталась подія”, - сказано у повідомленні.

Зазначається, що також за ініціативи Держрибагентства буде створено комісію із залученням інших центральних органів виконавчої влади та державних підприємств.

У Держрибагентстві вказують, що фрахтувальником риболовецького траулера "Іван Голубець" є компанія ЕВІАЛ БІЗНЕС ЛП. Підприємство експлуатує судно на умовах договору бербоут-чартеру від 24.02.2016 року. Строк дії договору – 10 років. Кошти від оренди надходять до державного бюджету України. Увесь екіпаж судна, зокрема капітан - найняті працівники фрахтувальника.

Катастрофа порома "Естонія": французький суд відхилив позов родичів загиблих

ВАТМ “Іван Голубець” був тимчасово зареєстрований в Міжнародному реєстрі торгового флоту Грузії (на період договору бербоут-чартеру). Судно ходило під прапором Грузії та вело промисел в територіальних водах Мавританії та Белізу. На підставі Свідоцтва на право власності на судно, ВАТМ “Іван Голубець” належить ДП “Сервіс” як судновласнику.

19 липня 2019 року нібито через технічну несправність в машинному відділенні траулера "Іван Голубець" виникла пожежа. Капітан оголосив евакуацію екіпажу на борт іншого риболовецького судна, що перебувало поблизу.

Біля берегів Франції знайшли військову субмарину, що затонула 51 рік тому

На борту судна під час пожежі було 86 членів екіпажу, із них 29 українців. Капітан судна — мешканець Криму Сергій Тимченко, який перебував у рейсі з українськими документами, пише "Укрінформ".

Також повідомляється, що на борту судна були три кадети з підконтрольного окупантам навчального закладу "Керченський державний морський університет". Підтверджено загибель двох моряків, один з них українець.

Під час буксирування судна в порт м. Нуадібу (Ісламська Республіка Мавританія), риболовецький траулер "Іван Голубець" затонув в океані, на глибині 35 метрів, через значні пошкодження пожежею.

Траулер "Іван Голубець" – одне з чотирьох океанічних суден, що належать Україні. Наразі у державній власності також залишаються океанічні судна "Капітан Русак", "Олексій Слободчиков" та "Професор Михайло Александров".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: