Посол України в Раді Європи: почалася епоха примирення Заходу з Росією

П'ятниця, 5 липня 2019, 12:36

Повернення російської делегації до ПАРЄ без будь-яких умов ознаменувало початок примирення Заходу з Росією.

Як повідомляє "Європейська правда", про це заявив посол України в Раді Європи Дмитро Кулеба в інтерв’ю ВВС News Україна.

"Це прецедент. Ми маємо говорити відверто, що це яскравий початок епохи примирення з Росією. Все, що бачили дипломати за лаштунками, вилізло назовні в найбільш брутальному, яскравому вигляді. Подивіться на збільшення візитів до Росії та візитів російських лідерів на Захід, зокрема в ЄС. Російського прем'єр-міністра Медведєва радо приймали у Франції, усміхалися. У групі "Великої двадцятки" з Путіним провели всі зустрічі", - сказав Кулеба.

На думку посла, час, коли всі стояли одним фронтом з Україною в протистоянні з агресором, добігла кінця.

"Партнери, які були пліч-о-пліч з нами в одному форматі, не враховують наших інтересів в інших форматах. Почалася складніша, драматичніша гра. В неї варто грати. Потрібно багато витримки й розуміння того, що грати доведеться в довгу", - сказав Кулеба.

Італія працює над скасуванням санкцій ЄС проти Росії – прем'єр

Посол додав, що приклад ПАРЄ відтепер буде все частіше наводитися під час дискусій щодо продовження європейських санкцій проти РФ.

"Не думаю, що десь є такий план: от ми знімемо в ПАРЄ тиск, потім - у ЄС. Але однозначно, що тепер під час дискусій щодо продовження санкцій в ЄС наводитимуть приклад ПАРЄ. Мовляв, небо на землю від того не впало", - сказав він.

Як відомо, минулого тижня Парламентська асамблея Ради Європи погодилася повернути росіян без жодних санкцій.

Після цього комітет Верховної ради із закордонних справ рекомендував призупинити участь української делегації в сесії ПАРЄ до ухвалення рішення Венеціанської комісії щодо повноважень делегатів від Держдуми РФ, обраних за участю мешканців Криму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: