ЄС і Німеччина виділять 100 млн євро на підтримку енергоефективності в Україні

виправлено
Понеділок, 8 липня 2019, 16:46

У Києві у день саміту Україна-ЄС відбудеться підписання договору на підтримку енергоефективності в Україні з загальним фінансуванням у 100 млн євро.

Про це повідомляє кореспондент "Європейської правди".

Підписання договору відбудеться в рамках виконання положень підписаних угод з Європейською Комісією про фінансування заходів "Програма підтримки енергоефективності в Україні - EE4U" та "Програма підтримки енергоефективності в Україні - EE4U – II".  ВИПРАВЛЕНО: початково повідомлялося, що договор підпишуть відразу по завершенню саміту Україна ЄС. Згодом церемнію перенесли на більш пізній час понеділка.

80 млн євро в рамках договору виділяє ЄС, ще 20 млн – уряд Німеччини.

Підписання договору дозволить забезпечити співфінансування грантів на проекти з реалізації енергоефективних заходів у багатоквартирних будинках та подальшу підтримку з впровадження ключових реформ у сфері енергоефективності.

ЄС виділив €104 млн на проекти з енергоефективності житлових будинків в Україні

Реалізація договору сприятиме підвищенню рівня енергоефективності житлового сектора України, зниженню рівня викиду парникових газів СО2 в Україні та забезпеченню дотримання Україною міжнародних зобов’язань у сфері енергоефективності, упровадженню заходів з енергозбереження та ефективного використання енергетичних ресурсів.

Як повідомлялося, на саміті Україна-ЄС було підписано низку документів, зокрема угоду, що передбачає фінансування другої фази проекту "U-LEAD" в Україні, спрямованої на залучення допомоги ЄС для стимулювання реалізації реформи децентралізації. Передбачається, що загальний внесок ЄС у рамках угоди становить 40 млн євро.

Крім того, сторони підписали угоду про фінансування другої фази "Антикорупційної ініціативи" із загальним бюджетом 22,9 млн євро. Проект спрямований, зокрема, на посилення незалежності, ефективності і стійкості антикорупційних установ.

Ще одна підписана угода - з підтримки громадянського суспільства та культури - передбачає залучення фінансування ЄС у розмірі 10 млн євро для підвищення можливостей організацій громадянського суспільства та установ культури.

Також, сторони підписали також угоду, спрямовану на імплементацію Угоди про асоціацію і угоду про підтримку Донбасу на 10 млн євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: