Україна цього року заплатить в бюджет Ради Європи 3,8 млн євро - посол

Понеділок, 8 липня 2019, 16:20

Внесок України до бюджету Ради Європи у 2019 році складе 3,8 млн євро, при цьому загальний бюджет організації - 437,1 млн ​​євро.

Як повідомляє "Європейська правда", про це сказав постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба в інтерв'ю LB.ua.

"При загальному бюджеті Ради Європи в 437 млн 180 тисяч 100 євро внесок України в бюджет Раду Європи в 2019 році складає 3 млн 789 тисяч 77 євро", – сказав Кулеба.

За його словами, внесок Росії  до бюджету організації складає близько 33 млн і вона відноситься до так званих "великих платників".

"Тобто це не співмірні суми. І тому коли Києву пропонують в якості відповіді на змову ПАРЄ теж припинити платити гроші, то я проти цього з двох причин. По-перше, ми не маємо поводити себе саме так, як поводять себе росіяни, не копіювати їхні кроки. А по-друге, цей крок не завдасть відчутного болю нашим партнерам – відсутність 33 млн пережити набагато важче, ніж 4 млн", – сказав Кулеба.

Посол України в Раді Європи: почалася епоха примирення Заходу з Росією

Він зазначив, що при цьому проблеми будуть значними. "Нас моментально будуть звинувачувати в порушенні зобов'язань", – додав він.

На питання, чи допоміг добровільний надплановий внесок України до бюджету ПАРЄ в розмірі 400 000 євро, Кулеба відповів, що цей крок допоміг "повністю нейтралізувати аргумент наших опонентів про те, що Україна це якась примхливе держава, яке від всіх все просить, а сама не робить ніякого конструктивного внеску у вирішення проблеми".

Як відомо, Парламентська асамблея Ради Європи погодилася повернути росіян без жодних санкцій.

Після цього комітет Верховної ради із закордонних справ рекомендував призупинити участь української делегації в сесії ПАРЄ до ухвалення рішення Венеціанської комісії щодо повноважень делегатів від Держдуми РФ, обраних за участю мешканців Криму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: