Прем’єрка Британії підтримала посла після жорсткої критики Трампа

Вівторок, 9 липня 2019, 14:16

Уряд Британії підтвердив свою повну підтримку британському послу в США після того, як Дональд Трамп заявив, що більше не працюватиме з дипломатом.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на BBC.

Заява президента США з’явилась після того, як ЗМІ опублікували дипломатичне листування посла, в якому той називав Трампа "невмілим" і "некомпетентним". У листах посол Кім Даррок попереджав уряд, що "кар'єра Трампа може закінчитися ганьбою". Він описував конфлікти в Білому домі як "ножові бої".

Трамп заявив, що не матиме справи з послом Британії, який назвав його "нездатним"

У серії твітів Трамп розкритикував Терезу Мей за її стратегію щодо Brexit, заявивши, що вона створила "безлад".

На Даунінг-стріт назвали витік  "прикрим" і заявили, що Велика Британія і США, як і раніше, розділяють "особливі і міцні" відносини.

Таємний лист посла Британії в США з оцінкою Трампа виклали в ЗМІ

"Ми ясно дали зрозуміти США, яким прикрим є цей витік. Витік вибіркових моментів не відображає близькість і повагу, з якою ми підходимо до відносин", -  заявив речник британського уряду.

Але він також зазначив, що посли повинні бути в змозі давати чесні оцінки політиці країн, у яких вони перебувають, прем'єр-міністр підтримала сера Кіма.

Кореспондент BBC в Нью-Йорку заявив, що Кім все ще планує приєднатися до міністра з питань міжнародної торгівлі Ліама Фокса на запланованій зустрічі з дочкою президента Іванкою Трамп у вівторок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.