Сербія назвала таємним контракт на отримання російських танків

Понеділок, 26 серпня 2019, 14:43

Міністерство оборони Сербії повідомило, що контракт на отримання 30 танків від Росії є конфіденційним, і деталі передбачуваної пожертви не можуть бути оприлюднені без згоди Москви.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Balkan Insight.

"Ми не в змозі надати будь-яку інформацію та відповіді на запитання, оскільки запитувані дані є таємними даними, а це означає, що вони передані Республіці Сербія із зобов'язанням зберігати їх в таємниці", - сказали в Міністерстві.

Угорщина виправдовує дозвіл транзиту військової техніки РФ повітрям

"Відповідні органи вчасно повідомлять громадськість про деталі цього юридичного правочину, настільки, наскільки це відповідає договору, який був укладений за згодою іншої договірної сторони та в тій мірі інформування, яка може бути розкрита", - додали у відомстві.

Інформація про передачу танків вперше з'явилася в липні, коли посол Сербії в Москві заявив, що Румунія порушує Конвенцію про судноплавство по Дунаю, не дозволяючи перевозити військову техніку річкою.

Посол зазначив, що на вантажі перебувало 30 модернізованих танків Т-72 та 30 бронетанкових бойових машин БРДМ-2, які, за його словами, Росія пожертвувала Сербії кілька років тому.

10 БРДМ-2 все ж доставили літаком, незважаючи на те, що Румунія відмовила у транзиті через Дунай у зв'язку з міжнародними санкціями проти Москви за її дії в Україні.

На Заході є побоювання, що Росія може підштовхнути Сербію до чергової війни, особливо проти колишньої провінції Косово, яка проголосила незалежність 2008 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.