У США дізналися деталі телефонної розмови Путіна з Трампом

Субота, 3 серпня 2019, 11:46

Президент США Дональд Трамп зателефонував своєму російському колезі цього тижня після того, як побачив карту поширення лісових пожеж у Сибіру.

Як повідомляє "Європейська правда", про це пише CNN з посиланням на чиновників адміністрації Трампа.

"Але їхня розмова також призвела до обговорення необхідності нового посла США в Росії, сказали два чиновники, оскільки очікується, що нинішній посланець Джон Хантсман скоро піде з посади", - сказано в матеріалі.

За інформацією джерела в посольстві, Хантсман та його дружина протягом останніх місяців відвідували прощальний обід з колегами-дипломатами та іншими людьми, готуючись виїхати з країни.

Хоча Путін і Трамп обговорювали той факт, що найближчими місяцями має з'явитися новий посол, вони не згадували жодних імен можливих замін, кажуть джерела.

США офіційно оголосили другий пакет санкцій за отруєння Скрипалів

За словами чиновників, це був досить швидкий телефонний дзвінок, і обидва лідери не обговорювали припинення ракетного договору або нові санкції проти Росії за хіматаку в Британії.

Трамп заявив журналістам у четвер, що з Путіним мав "добру розмову, коротку розмову, але добру розмову".

Ні американська, ні російська заява не згадували про обговорення санкцій, але в Кремлі підкреслили, що Путін розцінив пропозицію Трампа про допомогу з пожежами як запоруку того, що в майбутньому між Москвою і Вашингтоном "можуть бути відновлені повноформатні відносини".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.