Британія приєднується до військової місії США у Перській затоці

Понеділок, 5 серпня 2019, 18:04

У понеділок Велика Британія заявила, що приєднується до очолюваної Сполученими Штатами місії з безпеки на морі у Перській затоці для захисту торгових суден, що проходять через Ормузьку протоку.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

США внесли до санкційного списку главу МЗС Ірану

"Велика Британія сповнена рішучості забезпечити захист її вантажів від незаконних погроз, і тому ми сьогодні приєдналися до нової місії з безпеки на морі в Перській затоці", - заявив журналістам міністр оборони Британії Бен Уоллес.

"Ми з нетерпінням очікуємо на співпрацю з США та іншими в пошуку міжнародного розв'язання проблем Ормузької протоки", - додав він.

Велика Британія уже направила есмінець HMS Duncan і фрегат HMS Montrose в Перську затоку для супроводу британських суден через протоку. Британські чиновники повідомили, що на даний момент 47 кораблів вже були супроводжені військовими кораблями.

Напруга з Іраном: другий військовий корабель Британії прибув у Перську затоку

Як відомо, минулого місяця Іран захопив британський танкер в Ормузькій протоці за нібито порушення територіальних вод. Це сталося після того, як британці заарештували поблизу Гібралтару іранський танкер, звинувативши у порушенні санкцій проти Сирії.

Британське джерело у секторі безпеки заявило, що в центрі уваги нової місії буде захист безпеки судноплавства, а Велика Британія не буде приєднуватися до американських санкцій проти Ірану.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.