Глава МЗС пояснив, у якому випадку Україна погодиться на миротворців на Донбасі

Субота, 14 вересня 2019, 16:31

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко вважає, що Україна не повинна давати згоду на миротворчу операцію доти, доки не вичерпає інші шляхи виконання Мінських домовленостей.

Про це він заявив у виступі на щорічному форумі "Ялтинської європейської стратегії" (YES), повідомляє кореспондент "Європейської правди".

Пристайко висловив сумнів у ефективності миротворчої місії. "Ми знаємо приклади в Африці, де миротворчі операції ООН тривають десятиріччями", - нагадав він.

Водночас, голова МЗС не виключив можливість повернення до ідеї миротворців у разі, якщо Київ зайде в тупик із виконанням мінських угод без миротворців. "Якщо все інше провалиться, ми будемо вимушені просити міжнародну спільноту про миротворчу операцію у тому чи іншому форматі", - пояснив він.

Вадим Пристайко також вважає, що Україна має виконувати Мінськ попри те, що зобов’язання щодо нього були дані попередньою владою. "Ми (як держава) домовилися про щось, і навіть якщо ми ненавидимо цей варіант – то маємо дійти до кінця", - пояснив він.

Як повідомлялося, президент Володимир Зеленський вважає, що миротворча місія, якщо завести її на Донбас, має працювати на російсько-українському кордоні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.