Крах туроператора в Британії: додому слід повернути ще 135 тисяч людей

Вівторок, 24 вересня 2019, 09:18

До Великої Британії після краху туристичної фірми Thomas Cook повернулися 14 700 осіб, ще 135 300 мають повернути додому протягом наступних 13 днів.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters, про це заявив британський авіаційний регулятор.

Операція "Маттерхорн": Британія повертає 150 тисяч клієнтів збанкрутілого туроператора

Банкрутство британського туроператора Thomas Cook вранці у понеділок привело до того, що сотні тисяч людей опинилися в скрутному становищі по всьому світу.

Понад 14 700 осіб повернули у Британію в понеділок на 64 рейсах. У вівторок заплановано 73 рейси, щоб повернути 16 500 осіб. Ще понад 1000 рейсів – у планах.

"Репатріація такого масштабу і характеру безпрецедентна, і, на жаль, у клієнтів виникнуть деякі незручності та перешкоди. Ми зробимо все від нас залежне, щоб звести до мінімуму це в міру продовження операції", - сказав Річард Моріарті, виконавчий директор Управління цивільної авіації.

Найстаріше турагентство світу Thomas Cook збанкрутувало в Британії

"Ми хочемо, щоб люди продовжували отримувати задоволення від відпустки, тому ми повернемо їх до Великої Британії в день їх запланованого від'їзду або невдовзі після цього", - додав він.

Нагадаємо, крах туроператора торкнувся приблизно 600 тисяч туристів, як відпочивають у різних країнах світу, в тому числі близько 155 тисяч британських мандрівників.

Тепер уряду Британії проводить найбільшу в мирний час репатріацію громадян: операцію під назвою "Маттерхорн" координує Управління цивільної авіації Великої Британії (CAA). Вона коштуватиме приблизно 100 млн фунтів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.