Кулеба: СНД — клуб невдах, це закрита історія

відео
П'ятниця, 27 вересня 2019, 08:54

Віцепрем’єр-міністр з європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба вважає СНД клубом невдах, який ні на що не здатен.

Про це Кулеба розповів в інтерв'ю "Європейській правді".

Говорячи про рух України до ЄС та необхідність позбутися сприйняття України як частини "русского мира", Кулеба сказав, що не вбачає в СНД перешкод для євроінтеграції нашої держави.

У МЗС прокоментували "борг" України перед СНД

"СНД – це клуб невдах. А нам треба прагнути до "клубу вдах". СНД – це клуб людей, які так і не змогли цивілізовано розлучитися. А люди, які навіть розлучитися не здатні, тим більше не можуть нічого нового створити. Тому особисто для мене СНД – це закрита історія", - зазначив Кулеба.

При цьому він підкреслив, що це його особиста думка, а питання щодо роботи України в СНД слід адресувати главі МЗС Вадиму Пристайку, оскільки це його компетенція.

За останні місяці Україна вийшла з цілої низки угоди з СНД.

Україна максимально знизила рівень представленості у засіданнях вищих органів СНД – у деяких заходах брали участь лише керівники закордонних дипломатичних установ виключно з метою захисту національних інтересів, стверджує МЗС.

МЗС також відкликало трьох представників України, які працювали на посадах у структурах співдружності за квотою України, а в серпні 2018 року було ліквідовано постійне представництво України при координаційних інститутах СНД

Детальніше читайте в інтерв'ю: "Дмитро Кулеба: Я бачу, що потрібно зробити, щоб ЄС погодився на наше членство".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.