Угорсько-російський комітет з міжрегіонального співробітництва почав роботу

П'ятниця, 27 вересня 2019, 15:11

26 вересня в Будапешті відбулося перше засідання угорсько-російського комітету з питань міжрегіонального співробітництва.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Magyar Nemzet.

Найважливішим завданням комітету є розробка та сприяння інвестиціям та діловим угодам на рівні проєктів, які сприяють зміцненню зв'язків між економіками двох країн, заявив після зустрічі заступник міністра закордонних справ і зовнішньої торгівлі Угорщини Левенте Мадяр.

Чиновник зазначив, що угорські компанії вже вклали мільярди євро в Росію, насамперед у галузі сільського господарства та виробництва.

Угорщина: переїзд в Будапешт банку РФ створив великі можливості

В рамках політики капітальних інвестицій Угорщини триває робота над новою схемою для стимулювання інвестицій, яка полягає у наданні безповоротних грантів компаніям, які інвестують в Росію, сказав Мадяр. Він наголосив, що Угорщина також відкрита для російських інвестицій.

Угорщина та Росія вже беруть участь у спільних великих проєктах. "Ми разом будуємо атомну електростанцію", і дві країни зараз ведуть переговори про виробництво та постачання в Єгипет 1300 залізничних вагонів, заявив Мадяр.

За його словами, у західному світі країни, які є найбільшими агітаторами проти співпраці з Росією, є найбільшими бенефіціарами ситуації, в якій на Росію накладені санкції.

Росія і Угорщина створюють міжпарламентську комісію

"Угорщина поважає діючу міжнародну правову систему, але ми не хочемо відставати в конкуренції за економічні можливості, які пропонує Росія", - сказав Мадяр і підкреслив, що Угорщина робить все можливе для того, щоб допомогти угорським компаніям на російський ринок.

Президент Росії Владімір Путін планує черговий візит до Угорщини наприкінці жовтня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: