ЄС не виконав своїх зобов'язань щодо ядерної угоди - Іран

Неділя, 8 вересня 2019, 15:01

Європейські підписанти Спільного всеосяжного плану дій (СВПД) щодо іранської ядерної програми не виконали своїх зобов'язань.

Як повідомляє "Європейська правда" посилаючись на Reuters, про це заявив керівник Організації атомної енергії Ірану Алі Акбар Салехі.

"На жаль, європейські сторони не виконали свої зобов'язання... Угода не є вулицею з однобічним рухом, і Іран діятиме відповідно, як ми робили досі, поступово скорочуючи виконання наших зобов'язань", - сказав він після зустрічі з виконувачем обов'язки глави МАГАТЕ Корнелем Ферутою.

Салехі підкреслив: "Іран продовжуватиме скорочувати свої ядерні зобов'язання доти, доки інші сторони не виконають свої".

На цю заяву вже відреагували в ЄС. За словами міністра закордонних справ Франції Жана-Іва ле Дріана, оголошене Іраном скорочення виконання зобов'язань по СВПД є негативним фактором, але діалог про повернення до ядерної угоді ще можливий.

"Дії, які вони зробили, є негативними, але не остаточними. Вони можуть повернутися до угоди, і шлях для діалогу все ще відкритий", - сказав він в інтерв'ю радіостанції Europe 1.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.