Скандальний екслідер ультраправих Австрії іде з політики

Вівторок, 1 жовтня 2019, 11:56

Ексвіцеканцлер Австрії і колишній лідер ультраправої Партії свободи Гайнц-Крістіан Штрахе оголосив, що виходить з партії та повністю залишає політику.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ORF, з такою заявою перед журналістами Штрахе виступив у вівторок.

Курц залишиться канцлером Австрії після виборів, є ризик повернення "друзів Путіна" - ЗМІ

За його словами, він не тільки припинить будь-яку політичну діяльність, але й більше не буде прагнути жодних політичних функцій. Штрахе каже, що тепер хоче зосередитися на своїй сім'ї.

Штрахе знову відкинув усі звинувачення у причетності до схеми розкрадання партійних коштів. Він відмовився відповідати на запитання преси.

Заява Штрахе пролунала через два дні після дострокових виборів у Австрії, на яких абсолютну перемогу здобула Народна партія Себастіана Курца. Партія свободи втратила майже 10% підтримки, що пов'язують саме з фігурою Штрахе.

Зараз Курц веде перемовини з усіма партіями про утворення коаліції. Раніше він не відкидав можливості знову вступити в коаліцію з Партією свободи, яка розвалилася весною через так звану "справа Ібіци".

Австрія: ультраправому колишньому віцеканцлеру загрожує до 3 років в'язниці

Скандал вибухнув після оприлюднення відеозаписів, які демонстрували, як Штрахе домовлявся з нібито племінницею російського олігарха про співпрацю, обіцяючи їй державні контракти в обмін на підтримку партії.

Перед виборами 29 вересня Партія свободи змінила лідера, сподіваючись, що це допоможе повернути довіру виборців.

Читайте також: "Покарання за дружбу з РФ: які наслідки матимуть дострокові вибори в Австрії"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.