Російський криголам випадково подав сигнал SOS біля берегів Норвегії

Вівторок, 22 жовтня 2019, 11:22

Російський криголам "Тор", який прямує до Мурманська, випадково подав сигнал лиха біля берегів Норвегії.

Як пише "Європейська правда", про це російському агентству "Интерфакс" повідомив представник Федерального агентства морського і річкового транспорту РФ.

Раніше джерело в міжнародних службах морського пошуку і порятунку повідомило агентству, що криголам "Тор", побудований на фінській верфі в Wartsila в 1964 році, зв'язався з береговою охороною міста Олесунн і доповів про зупинку двигуна.

Nordea Bank через санкції відмовився фінансувати будівництво російських криголамів

На борту криголама перебувають 33 члени екіпажу.

Про інцидент з російським криголамом повідомляли також західні ЗМІ з посиланням на об'єднаний центр по координації пошуково-рятувальних операцій Норвегії.

За даними норвезьких рятувальників, у криголама виникли проблеми з двигуном, і він втратив хід, однак судно зберегло можливість маневрувати. Повідомлялося, що до судна спрямували буксири.

"Хибна тривога", - сказав співрозмовник агентства "Интерфакс". За його словами, у криголама немає ніяких проблем, а сигнал лиха був поданий після знеструмлення частини обладнання.

Повідомлялося також, що криголам прямує з Санкт-Петербурга в російський арктичний порт Сабетта в Карському морі на півострові Ямал. Тепер стверджується, що судно прямує в Мурманськ через "зміни льодової обстановки".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.