У вантажівці з 39 тілами у Британії були в’єтнамці - ЗМІ

Субота, 26 жовтня 2019, 11:40

Серед 39 загиблих, знайдених у вантажівці у Великій Британії, могли бути громадяни В'єтнаму, які подорожували з китайськими паспортами.

Про це повідомляє "Європейська правда", посилаючись на The Guardian.

Через добу після того, як поліція заявила, що всі жертви у вантажівці вважаються китайцями, з В'єтнаму почали надходити перші свідчення того, що деякі з жертв можуть бути в'єтнамцями, які користувались підробленими китайськими паспортами.

Загибель 39 мігрантів у вантажівці: заарештовані ще двоє підозрюваних

У п'ятницю поліція Ессекса відмовилася від своєї попередньої заяви, сказавши, що у четвер дала початкову інформацію про громадянство.

"Однак зараз ситуація розвивається", - сказала заступниця керівника поліцейського департаменту графства Ессекс Піппа Міллс, додавши, що не надасть ніякої додаткової інформації, поки не завершиться офіційна процедура ідентифікації жертв.

Водночас у В'єтнамі у соцмережах з'явились повідомлення родин, які заявили про зниклих рідних, відреагувавши на повідомлення преси про ідентифікацію жертв як китайців. Вони зв'язались з посольством країни у Великій Британії з проханнями про допомогу.

Вважається, що є принаймні шість сімей, які бояться, що їх близькі можуть бути серед жертв у контейнері.

У Британії заарештували водія вантажівки, в якій знайшли 39 тіл

Однією із загиблих є, як вважається, 26-річна Фам Тхі Ча Мі. За 2 години до прибуття вантажівки в британський Пурфліт вона написала батькам, що не має чим дихати і вмирає.

"Вибач, мамо. Моя подорож за кордон не увінчалося успіхом. Мамо, я так тебе люблю! Я вмираю, тому що не можу дихати", - йдеться у повідомленні доньки до матері.

BBC пізніше повідомила, що родині Фам довелося заплатити 30 тисяч фунтів стерлінгів контрабандистам за її поїздку до Британії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.