Мін'юст просить "Миротворець" не ображати росіян в ЄСПЛ

Вівторок, 29 жовтня 2019, 12:58

Уповноважений у справах Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) і заступник міністра юстиції Іван Ліщина виступив зі зверненням до сайту "Миротворець" не публікувати інформацію про представників РФ у суді та інших учасників міждержавних справ України проти Росії.

Як пише "Європейська правда", свій заклик Ліщина оприлюднив на сторінці у Facebook.

Ліщина пояснив таке прохання триваючим розглядом справи "Україна проти Росії (щодо Криму)" в ЄСПЛ, перші слухання якої відбулися 11 вересня.

Перше рішення ЄСПЛ щодо Криму очікується за 6-12 місяців – урядовий уповноважений

За його словами, після слухань російський уряд поскаржився Мін’юсту України і ЄСПЛ, що центр "Миротворець" вніс до своїх баз даних представників Росії в ЄСПЛ.

"Уряд РФ, посилаючись на статті Регламенту ЄСПЛ (які є обов’язковими для обох сторін у процесі), розцінює це як залякування та тиск на Росію у справі №20958/14 та вимагає від ЄСПЛ припинити її розгляд, визнавши її неприйнятною та як таку, що подана недобросовісно", - пояснив міністр своє занепокоєння.

Він зазначив, що РФ як відповідач шукала і шукає "будь-які приводи щодо унеможливлення розгляду в ЄСПЛ".

ЄСПЛ зі смаком фашизму: все про засідання та можливе рішення у Страсбурзі щодо Криму

Відзначаючи "високий рівень довіри суспільства" до роботи центру "Миротворець" та "важливість його діяльності для захисту суверенітету та територіальної цілісності України", Ліщина попросив сайт не публікувати дані росіян.

"Міністерство юстиції України з метою ефективного захисту України в ЄСПЛ звертається з проханням утриматись від публікування інформації про деяких осіб, які представляють РФ або надають докази/свідчення у міждержавних справах України проти Росії до розгляду справи по суті і винесення рішення ЄСПЛ", - закликав заступник міністра.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: