Новий саміт "нормандської четвірки" планують через 4 місяці в Берліні

Вівторок, 10 грудня 2019, 09:05

Президент України Володимир Зеленський заявив, що зустріч "нормандського формату", напевно, відбудеться через чотири місяці, і виконання домовленості про її проведення не передбачає певних умов.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Через чотири місяці, напевно, ми зустрінемось і будемо вже підіймати по результатах виконаних задач, які ми підняли сьогодні, і будемо підіймати інші питання", - сказав Зеленський на брифінгу за результатами саміту в Парижі в понеділок.

Україна і Росія на переговорах у Парижі наблизилися до газової угоди – Зеленський

Він також зазначив, що для майбутньої зустрічі "немає жодних умов" і "домашнього завдання не існує".

Нагадаємо, у декларації саміту сказано, що лідери четвірки "просять своїх міністрів закордонних справ та політичних радників забезпечити виконання досягнутих домовленостей, і вони погоджуються провести ще одну зустріч у такому форматі протягом чотирьох місяців на політичних та безпекових умовах, зокрема, щодо організації місцевих виборів".

Президент Франції Еммануель Макрон повідомив, що помічники президентів і міністри закордонних справ країн "нормандської четвірки" зустрінуться через чотири місяці.

"Ми домовилися, що через чотири місяці ми зустрінемося знову в особі міністрів закордонних справ і радників. Вони будуть говорити про те, як вони можуть поліпшити умови безпеки, політичні умови, гуманітарні умови", - сказав Макрон, цитує "Інтерфакс-Україна".

У свою чергу, речник президента РФ Дмитро Пєсков сказав ТАСС, що зустріч лідерів країн "нормандської четвірки", яка запланована за 4 місяці, відбудеться в Берліні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.