В уряді розповіли про підготовку повноцінного візиту Зеленського до США

Субота, 14 грудня 2019, 10:42

Україна і США продовжують працювати над підготовкою візиту президента України до США.

Про це заявив у п'ятницю під час візиту до Вашингтона віцепрем'єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Укрінформ".

"Ми працюємо над організацією повноцінного візиту президента Зеленського до Сполучених Штатів", - сказав Кулеба.

Він нагадав, що президент Дональд Трамп запросив президента Володимира Зеленського до Білого дому після президентських виборів в Україні.

Комітет Сенату США відклав голосування за санкції "з пекла" проти РФ

Водночас, він підкреслив, що високий рівень підтримки України Сполученими Штатами зберігається. "Достатньо лише згадати ухвалений два дні тому законопроєкт про фінансування потреб на оборону США, який є чітким індикатором рівня підтримки, яку США надають Україні", - зазначив Кулеба.

Він нагадав, що цей законопроєкт з оборонним бюджетом США на 2020 рік передбачає допомогу Україні на $50 млн більше, ніж було закладено в бюджет Пентагону на 2019 рік.

Як відомо, Трамп та Зеленський вже зустрічалися в рамках Генасамблеї ООН у Нью-Йорку. Ця зустріч не замінила повноцінний візит до Білого дому, вона також відбулася вже після офіційного початку розслідування проти Трампа у Вашингтоні, ініційованого за скаргою американського держслужбовця-викривача.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, Сполучені Штати дали попередню згоду (агреман) на призначення Володимира Єльченка послом України в США. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.