Прем’єри Канади та Нідерландів виключили закінчення тиску на Росію без зміни її політики

Вівторок, 3 грудня 2019, 16:58

Керівники урядів Канади та Нідерландів спільно зробили заяви про необхідність зберігати тиск на РФ, доки російська влада не змінить свою політику в Україні.

Про це вони заявили на конференції NATO Engages, яка проходить напередодні зустрічі лідерів Альянсу, повідомляє з Лондона кореспондент "Європейської правди".

Зокрема, керівник уряду Нідерландів Марк Рютте наголосив, що діалог з РФ не скасовує потребу тиску на неї. "Ми маємо зберігати тиск. Так діалог має бути, але ми не маємо діяти наївно", - заявив він.

Прем’єр Канади Джастін Трюдо окремо висловив впевненість, що про повернення Росії до G8 не може йтися.

"Росія була виключена з "вісімки" через її дії в Криму. Доки Росія не продемонструє щиру зміни поведінки, буде дуже складно говорити про повернення", - нагадав він.

Трюдо також наголосив, що Росія досі є "значним викликом" для Північноатлантичного альянсу.

Нагадаємо, під час проведення саміту G7 у Франції цього року Трамп заявив, що запросить президента РФ Владіміра Путіна як гостя на саміт Групи семи в США. За його словами, було б доцільно повернути Москву до клубу, адже присутність РФ необхідна для обговорення питань Ірану, КНДР і Сирії. За даними ЗМІ, Трампа підтримав тільки прем'єр-міністр Італії.

За підсумками саміту президент Франції заявив, що країни G7 не досягли консенсусу щодо повернення РФ до G8.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.