У Зеленського офіційно підтвердили зустріч із Путіним

Понеділок, 9 грудня 2019, 12:13

В офісі президента України підтвердили зустріч Володимира Зеленського з його російським колегою Владіміром Путіним після переговорів у нормандському форматі в Парижі.

Про це заявив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на пресслужбу ОПУ.

"Спочатку президент проведе двосторонню зустріч з президентом Франції Еммануелем Макроном, після цього – з канцлером Німеччини Ангелою Меркель. І далі буде зустріч чотирьох лідерів у Нормандському форматі. Після цього президент України Володимир Зеленський проведе двосторонню зустріч з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним", - сказав він.

За його словами, під час перемовин можливе обговорення газового питання. 

"У складі делегації є пан Оржель (міністр енергетики та захисту довкілля України Олексій Оржель. – ред.) та пан Вітренко (виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко. – ред.). За потреби вони братимуть участь в обговоренні газових та інших питань, які їх стосуються", – зазначив заступник керівника офісу президента.

Раніше стало відомо, що глава "Газпрому" Алексєй Міллер і міністр енергетики РФ Александр Новак візьмуть участь у зустрічі президента РФ Владіміра Путіна і президента України Володимира Зеленського в Парижі.

Те, що ця зустріч не буде поєднана із чотиристороннім нормандським форматом, дозволяє припустити, що буде йтися про питання, не пов’язані із виконанням Мінських домовленостей. Раніше публічно називали одне таке питання – газові переговори. Українська сторона неодноразово визнавала, що у разі ініціативи з боку РФ буде готова обговорити газове питання на зустрічі в Парижі.

Як повідомлялося, раніше в офісі президента виклали детальний опис позиції України щодо врегулювання на Донбасі. Читайте про нього у публікації "Вибори, Конституція та "представники Донбасу": на що погодиться Зеленський на саміті в Парижі".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.