Austrian Airlines призупинила польоти до Тегерана

П'ятниця, 10 січня 2020, 09:23

Авіакомпанія Austrian Airlines призупинила польоти до Тегерана через зміну ситуації з безпекою повітряного простору.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"У зв'язку з останніми повідомленнями і зміною оцінки ситуації з безпекою повітряного простору навколо аеропорту Тегерана Austrian Airlines скасувала сьогоднішній і завтрашній рейси OS 871/OS 872 до Тегерана", - повідомила компанія у своєму Twitter 9 січня.

Компанія повідомила, що рейс OS 871 повернеться до Відня із зупинкою в Софії. Austrian Airlines зазначила, що продовжує оцінювати ситуацію на місці разом з Lufthansa Group Security і національними та міжнародними органами.

Іран офіційно запросив Канаду та США до розслідування катастрофи лайнера МАУ

"Щойно ми отримаємо докладну інформацію, ми вирішимо, чи можна та коли можна відновити наші іранські рейси", - додали в авіакомпанії.

Раніше повідомлялось, що авіакомпанія Lufthansa 9 січня відновила рейси у Тегеран, але розвернула літак після заяв із США про ракету. Рейси Lufthansa до Тегерана на наступні дні змінили статус на "скасований".

Нагадаємо, у четвер ввечері почали надходити повідомлення від джерел у спецслужбах про те, що літак МАУ був збитий ракетою.

Bellingcat: лайнер МАУ могли збити ракетою із секретної бази Ірану

Прем’єр Канади Джастін Трюдо офіційно оголосив: є докази, що літак збили ракетою земля-повітря, ймовірно, помилково.

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон також заявив про наявність певного обсягу інформації, яка дозволяє припустити, що український літак в Ірані був збитий ракетою.

Іран назвав брехнею звинувачення про збиття літака МАУ ракетою, заявивши, що не візьме на себе відповідальність за "велику брехню". Тегеран також запросив США та Канаду до участі в розслідуванні катастрофи літака МАУ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: