Кулеба висловив обережний оптимізм щодо відносин з Угорщиною

виправлено
Четвер, 16 січня 2020, 11:20

Віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба не вважає Угорщину серйозною перешкодою прагненням України приєднатися до Програми розширених можливостей НАТО та висловлює обережний оптимізм щодо відносин з країною.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Укрінформ", про це він заявив під час зустрічі з пресою за підсумками візиту до штаб-квартири НАТО у Брюсселі.

"Угорщина зараз не є ключовою проблемою в цьому питанні (проханні України до НАТО розглянути приєднання до Програми розширених можливостей  – ЄП). З Угорщиною в нас зараз є обережний оптимізм. З початку року деякі речі відбулися, які дають нам можливість розраховувати на подальші спільні кроки - і Україні, і Угорщині - з врегулювання тієї ситуації, що склалася", - сказав урядовець.

Амбіції України вступити в ЄС ніколи не здійсняться - угорська євродепутатка

Він нагадав, що створено Українсько-угорську міжурядову комісію, яку він очолює разом міністром закордонних справ і зовнішньої торгівлі Угорщини Петером Сійярто.

"Я з нетерпінням очікую на нашу зустріч, де ми, безумовно, будемо говорити не лише про розвиток торгівлі, а й про шляхи виходу з ситуації, в якій ми вже протягом двох років перебуваємо", - зазначив український віцепрем'єр.

Водночас Кулеба наголосив, що не відходить від позиції захисту інтересів України і має намір обговорити це під час зустрічі з угорськими колегами.

Угорці в ОБСЄ поставили свої претензії до України в один ряд з анексією Криму

"Таке рішення та вихід з кризи (відносин) має враховувати як інтереси України, так і інтереси Угорщини. Це не буде повернення в ту ситуацію, що існувала до ухвалення Верховною Радою закону про освіту. Але треба шукати компроміси. Безумовно, будемо шукати та йти на компроміси, і очікуємо, що й угорська сторона так само буде йти на компроміси. Нам потрібне спільне рішення, яке врахує інтереси обох сторін", - зауважив український урядовець.

Нагадаємо, угорський прем’єр Віктор Орбан нещодавно заявив, що для зміни відносин з Україною потрібна його зустріч із Володимиром Зеленським.

Читайте також: "Компроміс заради НАТО: що може змінити зустріч Зеленського та Орбана".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.