ЄНП вирішила поки не відновлювати членство партії прем’єра Угорщини

Середа, 29 січня 2020, 15:16

Партія прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана "Фідес" і надалі буде відсторонена від членства у правоцентристській Європейській народній партії (ЄНП).

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico, про це оголосив президент ЄНП Дональд Туск на зустрічі членів Європарламенту в середу.

"Туск сказав нам, що в Будапешті нічого не змінилося, і тому призупинення членства зберігається на невизначений термін", - зазначив виданню один з учасників наради партії.

У Німеччині дізналися рішення ЄНП щодо партії Орбана

Інший депутат Європарламенту також підтвердив слова Туска, додавши, що залишається не зрозумілим, як довго триватиме призупинення членства "Фідес".

Відзначається, що Туск прийняв це рішення після консультацій з партіями-членами ЄНП і комітетом з трьох осіб, так званих "трьох мудреців", яким доручили вивчити ситуацію в Угорщині.

Нагадаємо, торік у березні членство "Фідес" у ЄНП було призупинено через кампанію угорського уряду проти міграційної політики ЄС, порушення принципу верховенства права, свободи преси та прав меншин.

Тоді ж ЄНП доручила комітету на чолі з колишнім президентом Європейської ради Германом ван Ромпеєм внести пропозиції щодо майбутнього "Фідес".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.