Коронавірус: Італія розслідує шалені ціни на маски і засоби дезінфекції

Вівторок, 25 лютого 2020, 15:23

Влада Італії після спалаху коронавірусу на півночі країни розпочала перевірку підвищених цін на гігієнічні маски та санітарно-гігієнічні гелі в онлайн-магазинах.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Reuters.

"Ми вирішили почати розслідування після повідомлень ЗМІ про шалені ціни, які отримали ці товари на веб-сайтах онлайн-продажів за останні два дні", - заявила заступниця головного прокурора Мілана Тізіана Січільяно.

Найбільшим спалахом захворювання в Європі стала Італія: зареєстровано понад 260 інфікованих та сім смертей, найбільше - на процвітаючій півночі країни.

Трамп не вважає, що коронавірус стане серйозною проблемою

Багато аптекарів кажуть, що у них закінчилися гігієнічні маски та засоби для дезінфекції рук, і багато людей звернулися до веб-сайтів, де ціни різко піднялися.

"Ціна масок в Інтернеті зросла з одного цента до 10 євро кожна, а літровий флакон дезінфікуючого засобу, який минулого тижня був у продажу за 7 євро, вчора подорожчав до 39 євро", - сказала Сіціліано.

Поліція також оприлюднила попередження про те, що злочинці, які представляють себе інспекторами з охорони здоров'я, використовують неправдиві посвідчення особи, щоб спробувати отримати доступ до помешкань людей з метою крадіжки грошей чи інших цінностей.

Читайте детальніше: "Італія в полоні коронавірусу: як виник і як зупиняють спалах епідемії в Європі"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.