Пристайко поговорив з турецьким колегою після загострення в Сирії

П'ятниця, 28 лютого 2020, 18:14

Глава МЗС України у телефонній розмові з турецьким колегою запевнив у підтримці Туреччини з боку України та наголосив на солідарності з міжнародними партнерами щодо потреби негайно припинити насильство.

Як повідомляє "Європейська правда", про хід розмови Пристайка і Мевлюта Чавушоглу у п’ятницю ввечері розповіли в пресслужбі МЗС.

Зазначається, що глава МЗС Туреччини детально поінформував про наслідки атаки по позиціях турецьких збройних сил з боку урядових військ режиму Асада за підтримки РФ в зоні деескалації на території провінції Ідліб.

Британія скликає екстрене засідання Радбезу ООН через атаку в Сирії

При цьому він звернув увагу на конкретні кроки, яких вживає уряд Туреччини з метою стабілізації ситуації на кордоні, та подальші дії задля недопущення чергової гуманітарної катастрофи в регіоні.

Вадим Пристайко висловив співчуття з приводу загибелі турецьких військовослужбовців, запевнив у підтримці Туреччини з боку України та наголосив на солідарності з міжнародними партнерами щодо необхідності негайного припинення насильства і недопущення нових людських жертв серед військових та цивільних, розповіли у міністерстві.

Раніше МЗС у окремій заяві висловило глибоке занепокоєння України і засудило дії режиму Башара Асада і Російської Федерації.

Нагадаємо, у ніч на п'ятницю щонайменше 33 турецьких військових загинули в сирійській провінції Ідліб внаслідок авіаударів армії президента Сирії Башара Асада та російських військ.

Читайте також: "Війна на трьох: що означає протистояння між Туреччиною, Росією і Сирією".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.