Міністр оборони не радить президентці Естонії їхати в Москву 9 травня

П'ятниця, 7 лютого 2020, 11:04

Міністр оборони Естонії Юрі Луйк не радить президентці Керсті Кальюлайд їхати в Москву 9 травня на парад, якщо вона отримає таке запрошення.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ERR.

"Не раджу, особливо з огляду на нинішню ситуацію", - сказав Луйк в інтерв'ю газеті Sakala.

Парламент Естонії голосуватиме за заяву з засудженням російської інтерпретації Другої світової

"Міністерство закордонних справ Росії виступило із заявами, які стосуються спадкоємності історії Естонії, про пакт Молотова-Ріббентропа, про Польщу та Чехію. У такому контексті перебування почесним гостем на параді дає абсолютно неправильний сигнал, ніби ми непрямим чином підтримуємо російську риторику", - сказав міністр.

Відповідаючи на питання, що він думає про приїзд Путіна в Естонію, Луйк сказав: "Я не можу сказати на цю тему нічого, крім того, що президент Керсті Кальюлайд запросила його на Всесвітній конгрес фінно-угорських народів, який пройде в Тарту. Наскільки мені відомо, розвитку цієї теми не було".

Президентка Естонії поки не отримувала офіційного запрошення в Москву на святкування перемоги 9 травня.

У серпні в Кремлі казали, що вже близько 17 лідерів закордонних країн підтвердили свою участь в пам'ятних заходах. Серед них називали глав Індії, Куби, Франції, Чехії, Венесуели, Молдови, Білорусі, Вірменії та Сербії.

На парад на честь 70-річчя перемоги у 2015 році до Москви приїхали близько 30 дружніх до РФ іноземних лідерів, але глави західних країн відмовилися від поїздки через агресію РФ проти України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.