Джонсон: без радикальних заходів кількість заражень подвоюватиметься кожні 5-6 днів

Понеділок, 16 березня 2020, 19:47

Прем’єр Британії Борис Джонсон закликав британців готуватись до швидкого зростання спалаху коронавірусу та попросив відмовитись від неважливих соціальних контактів і пересувань.

Як повідомляє "Європейська правда", про це британський прем'єр заявив на пресконференції в Лондоні у понеділок ввечері.

"Зараз настав час для кожного зупинити всі несуттєві контакти з іншими і відмовитись від всіх непотрібних пересувань", - цитує британського прем'єра агентство Reuters.

Операція "евакуація": як повертають українських туристів з-за кордону в епоху коронавірусу. LIVE

За його словами, люди, які відчувають симптоми коронавірусу, повинні ізолюватися на 14 днів разом з родичами чи іншими людьми, з ким вони живуть.

Особливо уважними, за словами британського прем'єра, слід бути жителям Лондона, де коронавірус поширюється швидше, ніж в інших регіонах.

Джонсон закликав британців за можливості працювати з дому, а також уникати відвідин пабів, клубів, театрів та інших громадських місць.

"Схоже, що зараз ми наближаємось до швидкого зростання кривої вгору, без радикальних дій кількість заражень може подвоюватись кожні 5 чи 6 днів", - сказав він.

Британія готується ізолювати людей віком понад 70 років

Джонсон також закликав звертатись до Національної системи охорони здоров'я тільки в разі крайньої потреби.

Нагадаємо, Лондон обрав стратегію боротьби з коронавірусом, відмовившись від закриття шкіл, дитсадків, магазинів, ресторанів, підприємств тощо. Мета стратегії полягає в тому, щоб нація перехворіла та набула імунітету до хвороби.

В британському уряді очікують, що епідемія коронавірусу триватиме до 2021 року і до 80% британців будуть інфіковані.

Детальніше читайте у статті: Закриті кордони, "забуті" туристи, мільйони хворих за рік: як у Європі готуються до піка коронавірусу

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: