ООН запускає глобальний план реагування на коронавірус із $33 млн для України

Середа, 25 березня 2020, 17:30

Генеральний секретар ООН оголосив про запуск Глобального плану гуманітарного реагування на коронавірус із загальним бюджетом 2 мільярди доларів. З них 33 мільйони передбачені для боротьби з COVID-19 на сході України.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Укрінформ", про це розповів постійний представник України при ООН Сергій Кислиця.

"Глобальний план, про який сьогодні заявив генсек ООН, має пакет допомоги для України. Спочатку йшлося про виділення $20 млн на боротьбу з коронавірусом, але за підсумками переговорів з представниками відповідних структур ООН, суму допомоги було збільшено до 33 мільйонів", - зазначив він.

Кошти передбачені для протидії коронавірусу на сході України, по обидва боки від лінії зіткнення.

План передбачає:

- підтримку закладів охорони здоров’я;

- забезпечення продовольчої безпеки й товарів першої необхідності;

- підтримку осіб похилого віку та людей з інвалідністю в умовах самоізоляції;

- допомогу в організації дистанційної шкільної освіти.

"Потрібно подбати про те, щоб найбільш незахищені категорії українців мали засоби для лікування й мінімізації негативного впливу коронавірусу", - підкреслив постійний представник України при ООН.

За його словами, також українська сторона опрацювала з ВООЗ, ЮНІСЕФ, Програмою розвитку ООН інший пакет допомоги на $38 млн для України. Він охоплює підтримку в закупівлі ліків й обладнання, посилення координації на місцях та забезпечення фахового аналізу ситуації в країні.

Загалом, Глобальний план ООН гуманітарного реагування на COVID-19 передбачає залучення 2 мільярдів доларів для зупинки неконтрольованого поширення коронавірусу у Південній Америці, Африці, на Близькому Сході та в Азії. Він охоплює постачання лабораторного обладнання та медикаментів, встановлення додаткових станцій для особистої гігієни; інформаційні кампанії щодо захисту від інфекції.

Як повідомлялося раніше, генсек ООН закликав країни G20 надати трильйони доларів країнам, що розвиваються, для подолання наслідків пандемії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.