Ексголові Нацбанку Молдови висунули звинувачення у справі про крадіжку мільярда

Четвер, 5 березня 2020, 17:05

Колишньому голові Нацбанку Молдови Доріну Дрегуцану висунули звинувачення в шахрайстві і відмиванні грошей в особливо великих розмірах.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Newsmaker.

Як повідомила Генпрокуратура Молдови, 5 березня правоохоронці затримали трьох керівників Нацбанку (колишнього і чинного віцеголову, а також голову одного з управлінь).

Крім того, Дрегуцану висунули звинувачення. Як пояснили в Генпрокуратурі, його звинувачують у шахрайстві і відмиванні грошей в особливо великих розмірах. Питання про запобіжний захід ще вирішується.

Раніше генпрокурор Олександр Стояногло повідомив, що дозволив допитати і затримати колишнього віцеголову Нацбанку Емму Табірцу, колишнього главу НБМ Доріна Дрегуцану і нинішніх віцеголів Нацбанку Аурелію Чинчлей і Іона Стурзу.

Молдовського олігарха Плахотнюка досі не оголосили в міжнародний розшук - МВС

Нагадаємо, у 2015 році в Молдові стало відомо, що з трьох банків - Banca de Economii, Banca Sociala і Unibank, які контролювали майже половину ринку банківських послуг, було виведено за кордон близько мільярда доларів.

Минулого року голова слідчої комісії зі з'ясування обставин девальвації банківської системи в країні і розслідування банківського шахрайства Олександр Слусар заявив, що ключовим бенефіціаром крадіжки мільярда з банків Молдови у 2015 році був колишній лідер Демократичної партії Влад Плахотнюк.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.