Зеленський обіцяє, що до ЗВТ з Туреччиною - "один крок"

П'ятниця, 6 березня 2020, 10:47

За словами президента України Володимира Зеленського, до підписання угоди про зону вільної торгівлі між Україною і Туреччиною "залишився всього один крок".

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на пресслужбу президента.

Зеленський наголосив, що для обох країн дуже важливе завершення підписання цієї угоди.

Він також розповів, що вперше зустрівся з турецьким президентом Таїпом Ердоганом одразу після того, як переміг на виборах і ще не розпочав виконання обов’язків президента. Потім мав уже офіційні зустрічі в Туреччині та Україні.

"З президентом Ердоганом у нас була дуже корисна зустріч, і ми зрозуміли, що між двома країнами існують добрі відносини. Але ми повинні розвинути їх ще більше. Я думаю, що зараз ми вивели наші відносини на інший рівень", – зазначив Зеленський.

Україна розширила регулярне авіасполучення з Туреччиною

2012 року завдання створення зони вільної торгівлі з Туреччиною тодішньому міністру економічного розвитку Петру Порошенку після переговорів з Анкарою публічно поставив Віктор Янукович.

Мету укласти угоду Порошенко переслідував і коли сам став президентом. Турецький президент Реджеп Таїп Ердоган заявляв, що переговори повинні завершитися до кінця 2018 року.

У червні 2019 року заступник голови МЗС Василь Боднар запевняв, що угода про ЗВТ з Туреччиною на "99% готова".

У лютому цьогоріч посол України в Туреччині Андрій Сибіга розповів, що зараз "понад 95% положень угоди узгоджено, експерти працюють".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: