Ексглаву Нацбанку Молдови заарештували у справі про розкрадання $1 млрд

П'ятниця, 6 березня 2020, 18:46

Колишнього голову Національного банку Молдови Доріна Дрегуцану заарештували на 30 діб у справі про розкрадання 1 млрд доларів з банків країни.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Newsmaker.

У Генпрокуратурі Молдови заявили, що судді повністю схвалили клопотання прокурорів і помістили Дрегуцану під арешт на 30 діб. Раніше ексголові Нацбанку висунули звинувачення в шахрайстві і відмиванні грошей в особливо великих розмірах.

Напередодні в Нацбанку Молдови пройшли обшуки у справі про крадіжку мільярда. Генпрокурор Олександр Стояногло дозволив допитати і затримати колишніх і нинішніх керівників банку. Через кілька годин стало відомо, що Дрегуцану пред'явили звинувачення.

Дрегуцану призначили головою Нацбанку в листопаді 2009 року. Його мандат закінчувався в листопаді 2016 року, проте, він пішов у відставку у вересні 2015 року. 12 грудня 2019 року в будинку Дрегуцану пройшов обшук у справі, пов'язаній з розслідуванням крадіжки мільярда.

Нагадаємо, у 2015 році в Молдові стало відомо, що з трьох банків - Banca de Economii, Banca Sociala і Unibank, які контролювали майже половину ринку банківських послуг, було виведено за кордон близько мільярда доларів.

Минулого року голова слідчої комісії зі з'ясування обставин девальвації банківської системи в країні і розслідування банківського шахрайства Олександр Слусар заявив, що ключовим бенефіціаром крадіжки мільярда з банків Молдови був колишній лідер Демократичної партії Влад Плахотнюк.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.