Епідемія у Нідерландах: понад 40% нових заражень виявлені серед медиків

Субота, 11 квітня 2020, 16:00

Кількість нових хворих та загиблих від коронавірусу у Нідерландах зростає приблизно на рівні попередньої доби. Після того, як країна розширила тестування на працівників медзакладів, ця категорія склала 42% серед усіх нових випадків.

Як пише "Європейська правда", такі нові дані оприлюднив Національний інститут громадського здоров’я RIVM.

За останню добу у Нідерландах зареєстрували 132 нові смерті від COVID-19, порівняно зі 115 напередодні. Водночас, це нове зростання менше, ніж показники попередніх 8-9 березня – 148 та 147 загиблих.

Довго, повільно та не всюди: як та коли Європа планує виходити з карантину

Загальна кількість загиблих від коронавірусу в країні зросла до 2643.

Кількість нових заражень залишається приблизно на рівні попереднього дня: 1316 нових випадків, порівняно з 1335 позавчора. До цього кілька днів поспіль добова кількість нових заражень суттєво збільшувалася. Найбільше нових випадків, як і раніше, виявляють на півдні країни

"В останні кілька днів, медпрацівники, які мають певні симптоми, також можуть пройти тестування. Перші результати вже можна бачити у звітах, тому що 550 нових повідомлень (42%) це працівники сфери охорони здоров'я", - зазначають у повідомленні.  

Нагадаємо, нещодавно Нідерланди розширили тестування груп ризику, зокрема, лікарів та тих, що забезпечує догляд за людьми похилого віку або в інших соціальних установах.

Загальна кількість підтверджених хворих на коронавірус у Нідерландах зросла до 24 413.

З них у лікарнях перебувають 8386. За останню добу кількість госпіталізованих зросла на 189 осіб. Це менше зростання, ніж у попередні кілька днів.  

Як повідомлялося раніше, у перший тиждень квітня в Нідерландах було зареєстровано приблизно на 2000 смертей більше, ніж у попередні роки – ймовірно, в результаті спалаху коронавірусу. Цифри статистичного управління доповнюють дані, опубліковані RIVM, який реєструє тільки офіційно діагностовані випадки коронавірусу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.