МЗС РФ звинуватив Париж і Берлін у зриві скандальної "Консультативної ради" Єрмака

П'ятниця, 3 квітня 2020, 08:28

Міністерство закордонних справ Росії звинуватило Німеччину і Францію у зриві Консультативної ради за участі представників ОРДЛО.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на коментар МЗС РФ.

"На жаль, після наміченого прориву стали відбуватися дивні речі. В ході телефонних переговорів помічників "нормандських" лідерів Берлін і Париж під різними приводами йшли від підтримки домовленостей" - йдеться у коментарі.

На думку Москви, за прикладом Франції і Німеччини від домовленостей відмовився і Київ

Раніше глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що процес формування Консультативної ради за участі представників ОРДЛО зараз призупинено. 

Він підкреслив, що структура тристоронньої контактної групи залишилася незмінною. 

"Там є держава, яка напала – Росія, держава, яка захищається – Україна, і ОБСЄ посередині. Позиція МЗС дуже чітка: і міністерство, і я особисто як міністр виступаємо проти будь-якого переформатування ТКГ", - підкреслив очільник МЗС

Як повідомлялося, глава Офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що Київ не відмовився від ідеї створення Консультативної ради щодо Донбасу і вона буде обговорюватися з Францією та Німеччиною.

Нагадаємо, 25 березня на переговорах тристоронньої контактної групи (ТКГ) з питань врегулювання на Донбасі мали офіційно підписати рішення про створення так званої Консультативної ради при політичній групі ТКГ.

У цій групі основними переговорними сторонами вперше мали стати тільки делегації України та "представників ОРДЛО", а Росія перетворювалася на спостерігача. Однак, після хвилі критики, в тому числі з боку представників президентської партії Слуга народу", таке рішення не було підписано.

Детальніше читайте у статті: "Успіх без домовленості: що означає "нульовий" результат нових Мінських переговорів"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.