Кількість загиблих від коронавірусу в США перевищила 10000

Понеділок, 6 квітня 2020, 22:10

Число жертв епідемії COVID-19 у Сполучених Штатах Америки перетнуло психологічну позначку у 10 тисяч, понад 3000 з них загинули у Нью-Йорку.

Про це йдеться у підрахунках Університету Джонса Гопкінса, повідомляє "Європейська правда".

Кількість жертв та нових хворих у США стрімко зростає. Близькою до подолання психологічної позначки є також кількість діагностованих хворих – вона наблизилася до 350 тисяч (на час написання даної новини – 347 003 людини, збільшилося на 20 тисяч до попереднього дня). Втім, напередодні зростання було ще стрімкішим.

Повідомляється про 10335 загиблих по всій території США. За цим показником Сполучені Штати обганяють лише Італія та Іспанія.

Ключовим епіцентром епідемії у США є штат Нью-Йорк, де вже загинуло понад 4700 людей, порахував Fox News. У місті Нью-Йорк зафіксовано 3048 смертей.

Епідемія вже зачепила політичне життя, у тому числі президентську кампанію. Джо Байден допустив, що демократи можуть відмовитися від конвенту, де обирають кандидата від партії, та висунути суперника Трампа онлайн.

Детальніше про причини цих подій читайте у статті Коронавірус, помножений на Трампа: чому США виявилися не готовими до епідемії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.