Чехія відкриває ТРЦ, ресторани, кінотеатри, частково – міжнародне сполучення

Понеділок, 11 травня 2020, 14:30

Чехія розпочала наступний етап карантинних обмежень. Зокрема, відкриються ТРЦ, ресторани з літніми майданчиками та кінотеатри.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico.

У Чехії починається наступний етап послаблення карантинних обмежень, запроваджених для стримування епідемії коронавірусу. Сьогодні відкриваються торгові центри, перукарні, ресторани та паби, які мають літні майданчики. Також – кіно, музеї та театри.

Дозволили масові заходи за участі не більше 100 осіб, включно зі спортивними тренуваннями та подіями, релігійними заходами, весіллями. Водночас, у разі участі в таких заходах люди зобов’язані носити маски, дотримуватися дистанції та заходів особистої гігієни.

Послаблюються обмеження на кордоні і частково відновлюється міжнародне пасажирське сполучення. Стають можливими поїздки автобусами та залізницями – поки що лише до Німеччини, згодом – до Австрії. Компанії можуть відновити авіарейси до деяких міст Європи.

Частково відкриваються школи: відновлюють навчання учні випускних класів середньої та старшої школи, але у класі одночасно знаходитимуться не більше 15 людей.

Термін дії надзвичайного стану, запровадженого Чехією у зв’язку з епідемією, спливає 17 травня.

Останні 10 днів у Чехії щоденно реєструють менше 100 нових заражень коронавірусом. За словами головного епідеміолога, заступника міністра охорони здоров’я Романа Примули, якщо після цього послаблення щоденна кількість випадків зросте до 400 і більше – обмеження відновлять.

Якщо ж ситуація не зміниться, наступний етап послаблення обмежень відбудеться 25 травня: відкриються готелі, ресторани зможуть приймати відвідувачів і всередині, дозволять масові заходи за участі до 500 осіб.

Як повідомлялося раніше, міністри закордонних справ Словаччини, Чехії та Австрії обговорюють можливе послаблення вимог щодо перетину кордонів, якщо ситуція у всіх трьох країнах буде і далі покращуватися.

Читайте також: Маски як нова національна ідея: як Чехія дійшла до виходу з жорсткого карантину

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: