У Франції виписали майже 1 тисячу штрафів за подорожі далі 100 км від дому

Вівторок, 19 травня 2020, 12:54

У Франції за минулий тиждень та вихідні поліція виписала майже 1000 штрафів за подорожі у радіусі більше 100 кілометрів від дому.

Як пише "Європейська правда" з посиланням на BFM TV, про це оголосив держсекретар з питань транспорту Жан-Батіст Джебарі.

За його словами, поліція здійснила на дорозі більше 200 тисяч перевірок та за їхніми підсумками виписала 950 штрафів за порушення заборони на подорожі далі, ніж у радіусі 100 кілометрів від місця проживання.

Прибулі до Франції з-за меж ЄС відбуватимуть 14-денний карантин 

"Це заходи не для того, щоб обмежити наших громадян, але щоб гарантувати дотримання правил, які допоможуть нам у цей важливий період уникнути поширення вірусу",  - зазначив він.

Він додав, що після 2 червня можливо буде робити прогнози щодо нових послаблень обмежень і щодо того, як і коли люди зможуть відпочивати влітку.

Нагадаємо, з 11 травня Франція почала послаблювати карантинні обмеження. Зокрема, людям більше не потрібно носити з собою спеціальну форму, де зазначена причина виходу з дому – окрім тих, хто планує їхати на роботу громадським транспортом у годину пік.

Також з цього дня дозволили подорожувати у межах 100 кілометрів від місця проживання.

Як повідомлялося раніше, прем’єр-міністр Франції заявив, що французи можуть планувати свої літні відпустки та подорожі у межах країни на липень-серпень.

Читайте також: Коронавірус, що розколов Францію: як країна виходить із режиму ізоляції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.