Британія планує ввести 14-денний карантин для прибулих авіарейсами

Субота, 9 травня 2020, 16:57

Британія планує запровадити двотижневий карантин для мандрівників, що прибувають в країну авіарейсами. 

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на BBC.

Британські авіакомпанії заявляють, що їм було повідомлено про намір уряду ввести 14-денний карантин для тих, хто прибув до Великої Британії з будь-якої країни, крім Ірландії. 

Британській економіці прогнозують найбільше за понад 300 років падіння

Очікується, що нове обмеження набуде чинності наприкінці цього місяця. Людям, які приїжджають до Британії, доведеться самоізолюватись у приватному місці проживання.

Джерела в уряді і авіаційному секторі зазначають, що мандрівникам, вочевидь, доведеться повідомити адресу своєї самоізоляції після прибуття на кордон.

Поки не ясно, як довго будуть діяти обмеження, і чи зможуть не громадяни Британії відбувати ізоляцію в орендованому приватному житлі.

Також поки незрозуміло, чи є в уряду плани відправляти на самоізоляцію людей, які прибувають до Великої Британії за допомогою інших видів транспорту.

Британія стала першою країною в Європі, де від епідемії загинули більше 30 тис людей

Аеропорти Великої Британії припустили, що 14-денний карантин "матиме не тільки руйнівний вплив на авіаційну галузь Великої Британії, але й на всю економіку".

Очікується, що 10 травня прем’єр-міністр Борис Джонсон представить план поступового ослаблення карантинних заходів.

Велика Британія була під жорстким карантином протягом семи тижнів та станом на 8 травня зареєструвала 31 241 смерть від коронавірусу - найбільше в Європі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.