У пресслужбі уряду Німеччини знайшли іноземного шпигуна

П'ятниця, 10 липня 2020, 13:26

У пресслужбі федерального уряду Німеччини протягом багатьох років працював співробітник, який шпигував для спецслужб Єгипту. 

Про це йдеться у звіті, який у четвер представив глава МВС Німеччини Горст Зеєгофер, пише "Європейська правда" з посиланням на DW.

Повідомляється, що ця людина була співробітником пресслужби середньої ланки. Для працевлаштування службовець мав здати іспит та пройти два роки професійної підготовки.

У Данії визнали винним у шпигунстві на користь Ірану громадянина Норвегії, вихідця з Ірану

Згідно зі звітом, німецька поліція провела "заходи" щодо цієї людини в грудні 2019 року. У будівлі, де працювала зазначена особа,  було проведено обшуки.

Федеральний прокурор підтвердив, що цій людині пред'явлено звинувачення в шпигунстві. Розслідування все ще триває.

"Існують ознаки того, що єгипетські служби намагаються завербувати єгиптян, які живуть в Німеччині, в розвідувальних цілях, коли ті відвідують єгипетські дипломатичні місії в Німеччині чи їздять у Єгипет", - йдеться у звіті.

Уряд Німеччини вважає, що єгипетські спецслужби прагнуть зібрати інформацію про єгиптян, які проживають в Німеччині, і можуть бути членами групи "Братів-мусульман" чи членами коптської християнської громади.

Справа про єгипетського шпигуна є частиною звіту, представленого в Берліні міністром внутрішніх справ. Його основні результати показали, що минулого року різко зріс рівень правого екстремізму в Німеччині.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.