Литва винесе на саміт ЄС спроби Росії переписати історію

П'ятниця, 17 липня 2020, 12:59

Президент Литви Гітанас Науседа має намір домагатися більш активної реакції інституцій Євросоюзу на спроби Росії спотворити історію і підніме це питання на засіданні Європейської ради. 

Про це Науседа розповів, прибувши на саміт в Брюссель, пише "Європейська правда" з посиланням на Delfi.

За його словами, Росії слід направити чітке повідомлення, що поведінка Москви неприйнятна і позначиться на відносинах з ЄС. 

МЗС Литви викликало представника РФ через пакт Молотова-Ріббентропа

Президент Литви каже, що політика історичної пам'яті Росії останнім часом "набуває все більш агресивні форми", а свідчать про це спроби виправдати радянсько-нацистський пакт Молотова-Ріббентропа.

"Ми повинні реагувати. Інституції ЄС повинні проводити більш проактивну політику, щоб пояснити партнерам в Росії, що ми не може миритися з такими спробами, а така політика вплине на відносини ЄС і Росії", - сказав Науседа. 

У парламенті Росії розглядається законопроєкт з метою відкликати прийняте 30 років тому З'їздом народних депутатів СРСР рішення про визнання таємних протоколів пакту Молотова-Ріббентропа юридично необґрунтованими і недійсними.

Президент Росії Владімір Путін також недавно оприлюднив статтю, в якій виправдовував окупацію Радянським Союзом країн Балтії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: