У Франції підтверджують отримання "чорних скриньок" літака МАУ - ЗМІ

Неділя, 19 липня 2020, 11:07

Франція отримала від Ірану бортові самописці збитого поблизу Тегерану літака авіакомпанії МАУ. 

Про це агенції AFP заявило джерело агентства у французькому Бюро з розслідувань і аналізу безпеки цивільної авіації, повідомляє "Європейська правда". 

За словами джерела, "чорні скриньки" прибули країну і будуть знаходитись в агентстві з понеділка, 20 липня. Міжнародна команда з 20 членів вивчатиме їх. 

Україна вважає передчасною версію Ірану про причину збиття літака МАУ 

Раніше помічник глави Міністерства закордонних справ Ірану Мохсен Бахарванд повідомив, що 17 липня, бортові самописці "Боїнга" відправили до Парижа у супроводі представників іранської судової влади та цивільної авіації.

Як повідомлялося раніше, до розшифровки долучаться і українські фахівці.

Нагадаємо, український літак Boeing-737 авіакомпанії МАУ, який прямував рейсом PS752 Тегеран - Київ, було збито у ніч на 8 січня 2020 року незабаром після зльоту. На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, всі вони загинули.

Іран спершу називав причиною катастрофи технічні проблеми, але згодом визнав що літак збили військові - "через людську помилку".

Міністерство закордонних справ вважає, що суперечка з Іраном через збитий літак МАУ завершиться позовом до  Міжнародного суду ООН.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: