Португалія образилась на Британію через список "безпечних країн" 

Субота, 4 липня 2020, 11:40

Міністр закордонних справ Португалії заявив, що виключення його країни зі списку держав, після відвідин яких не потрібна самоізоляція при поверненні в Англію, є "абсурдом".

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на BBC

Іспанія 21 червня відкриє кордони з усіма країнами ЄС, крім Португалії

Список країн, після відвідин яких не вимагатимуть 14-денну самоізоляцію, був опублікований урядом Британії в п'ятницю. Глава МЗС Португалії Августо Сантуш Сілва сказав, що виключення зі списку його країни є "безглуздим і несправедливим".

"Ми дуже розчаровані рішенням британської влади. Ми вважаємо його безглуздим і несправедливим. Абсолютно абсурдно, що в Великій Британії число випадків Covid-19 є в сім разів більшим, ніж в Португалії, тому ми вважаємо, що так з союзниками і друзями не поводяться", - сказав португальський міністр.

Прем'єр-міністр Португалії Антоніу Кошта опублікував у своєму Twitter статистку захворюваності на Covid-19 в Сполученому Королівстві і курортному регіоні Алгарве на 100 тисяч населення, написавши, що "Ви можете провести безпечну відпустку в Алгавре".

Британія одна з найбільш постраждалих від пандемії в Європі. Тут заразились 283 761 осіб, понад 44 тисячі померли. У Португалії жертвами коронавірусу стали 1 587 людей, 42 782 - заразилися.

Читайте також: "На море в Європу: які країни та коли впускатимуть туристів з України"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.