Підполковник українського походження і головний свідок проти Трампа пішов з армії США

Четвер, 9 липня 2020, 11:19

Виходець з України, підполковник Олександр Віндман, який був одним з головних свідків на слуханнях щодо імпічменту президента США Дональда Трампа, звільнився зі збройних сил США.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ВВС.

За словами адвоката, Віндман став жертвою "кампанії з булінгу, залякування і розплати", яку влаштував президент Трамп.

Занепокоєння Віндмана щодо телефонної розмови між Трампом та президентом України Володимиром Зеленським призвело до судового розгляду в Сенаті.

"Сьогодні я офіційно попросив про звільнення з армії США, організації, яку я люблю. Ми з сім’єю чекаємо наступної глави нашого життя", - написав Віндман у Twitter в середу ввечері.

Всупереч вказівкам президента, Віндман дав свідчення і підтвердив, що та розмова президентів викликала у нього занепокоєння. На запитання, як він подолав свій страх відплати, щоб дати свідчення, підполковник Віндман відповів: "Конгресмен, адже це Америка ... і тут правда має значення".

Нагадаємо, у лютому Трамп припустив, що керівництво Пентагону може розглянути застосування дисциплінарного стягнення щодо Віндмана

19 листопада 2019 року під час відкритого слухання у Палаті представників в рамках розгляду справи про імпічмент Віндман заявив, що йому пропонували посаду міністра оборони України.

Під час слухань він також сказав, що вважав "недоречною" телефонну розмову Трампа з українським лідером.

Перед цим він давав свідчення за закритими дверима і тоді сказав, що із розмови йому стало зрозуміло, що Україна не отримає військову допомогу, поки не зробить те, що хотів Трамп.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.