Лондон розраховує на угоду з ЄС у вересні, у Брюсселі стартує новий раунд переговорів

Вівторок, 18 серпня 2020, 14:39

Велика Британія як і раніше вважає, що може домовитися про торговельну угоду з Євросоюзом в наступному місяці.

Про це заявив представник прем'єр-міністра, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ВВС.

У вівторок в Брюсселі розпочнеться сьомий раунд переговорів і Лондон заявив, що учасники переговорів "продовжать заповнювати прогалини".

Обидві сторони як і раніше не прийшли до єдиної думки з приводу правил конкуренції, прав на вилов риби і порядку забезпечення дотримання угоди.

Переговори цього тижня - останній запланований раунд перед осінню, хоча обидві сторони раніше заявили, що переговори будуть продовжені у вересні.

Головний переговірник ЄС Мішель Барньє у вівторок ввечері пообідає з британським колегою Девідом Фростом, а переговори завершаться в п'ятницю.

Після останнього раунду переговорів у Лондоні Барньє звинуватив Британію в тому, що вона не демонструє "готовність вийти з глухого кута" зі складних питань.

Він додав, що угода буде необхідно до жовтня і "не пізніше", щоб її можна було ратифікувати до того, як поточний перехідний період після Brexit закінчиться в грудні.

Фрост сказав, що пропозиції ЄС вийти з глухого кута не відповідають "фундаментальним принципам, які ми неодноразово роз'яснювали".

Але він сказав, що Британія, яка до сих пір наполягала на низці окремих угод в різних областях, також була готова розглянути "простішу" структуру угоди.

Він додав, що ЄС продемонстрував "прагматичний підхід" до вимог Британії обмежити роль Суду ЄС після закінчення перехідного періоду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.