У Німеччині починають суд над чоловіком, який торік зіштовхнув жінку з дитиною під потяг

Середа, 19 серпня 2020, 15:19

У Німеччині починають суд над чоловіком, який торік зіштовхнув незнайому жінку і її 8-річного сина під прибуваючий потяг.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє ВВС.

Випадок стався 29 липня 2019 року на залізничній станції у Франкфурті. Жінку та її 8-річного сина незнайомий чоловік зіштовхнув на колії під прибуваючий швидкісний поїзд ICE. Жінці вдалося врятуватися, але дитина отримала смертельні травми.

 

Зловмисник намагався зіштовхнути на колію ще одну людину, 78-річну пані, але йому це не вдалося. Після цього він спробував утекти, однак його ще до прибуття поліції затримали свідки події.

Чоловік виявився 40-річним Хабте Арая, вихідцем з Еритреї, батьком трьох дітей. З’ясувалося, що він страждає на параноїдальну шизофренію і на момент скоєного у нього стався напад. 

Встановлено, що він ніяк не був знайомий із жертвами і не був у стані наркотичного та алкогольного сп’яніння.

У Німеччині починають суд над чоловіком, який торік напав на синагогу у Галле

Чоловікові інкримінують вбивство та замах на вбивство. Прокурори заявляють, що у нього все ж була певна спроможність контролювати свої дії і його можуть визнати винним. 

Невдовзі після трагедії небайдужі з усього світу зібрали для родини загиблого хлопчика понад 100 тисяч євро. 

Випадок також спровокував чергову хвилю дебатів у Німеччині про взаємозв'язок між імміграцією та злочинністю.

Сам Арая потрапив до Німеччини легально, в’їхавши зі Швейцарії, де отримав притулок у 2009 році. За даними поліції, у нього були неприємності з законом після інциденту в Цюриху, але чоловік не був внесений до баз даних людей, які вважаються небезпечними, і міг вільно перетинати кордони. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: