Білоруська влада придумала причину введення армії у міста

Неділя, 23 серпня 2020, 15:40

Міністр оборони Білорусії Віктор Хренін заявив, що армія знаходиться у містах для захисту меморіалів Другої світової війни.

Як повідомляє "Європейська правда", про це міністр заявив у спеціальному зверненні, що транслювалося на телеканалі "ВоенТВ Беларуси"

Міністр  зазначив, що ці пам'ятники священні і жителі країни ходять до них помолитися і покласти квіти. "Ми не можемо спокійно дивитися, як під прапорами, під якими фашисти організовували масові вбивства білорусів, росіян, євреїв, представників інших національностей в цих священних місцях проходять акції. Ми цього допустити не можемо! " - заявив міністр.

За його словами, армія бере під охорону пам'ятники Другої світової, і закликав протестуючих не наближатися до монументів і не проводити мітинги біля них. "Категорично попереджаємо: в разі порушення порядку і спокою в цих місцях - ви будете мати справу вже не з міліцією, а з армією",- додав він.

Нагадаємо, напередодні Олександр Лукашенко, який виконує обов'язки президента Білорусі,заявив про приведення в повну бойову готовність основні частини Збройних сил і перекидання війська на кордон з Польщею.

Також Лукашенко підтвердив, що у відповідь на страйк журналістів державних ЗМІ, на державної "Белтелерадіокомпанії" почали працювати журналісти з Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.