Макрон анонсував посилення карантину через зростання кількості заражень

Четвер, 10 вересня 2020, 14:52

Президент Франції Еммануель Макрон попередив, що завтра, 11 вересня, можливі рішення про посилення карантинних обмежень у зв’язку з ситуацією з коронавірусом.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Le Figaro.

11 вересня уряд вирішуватиме, які заходи впроваджувати у регіонах та містах, де кількість нових заражень зростає найбільш стрімко.

Макрон зняв маску під час виступу, щоб прокашлятися

Не виключено, що подекуди запровадять точковий "жорсткий карантин". Також ймовірні рішення про закриття певних громадських закладів та обмеження на зібрання.

Еммануель Макрон зазначив, що обмеження не будуть загальними і ухвалюватимуться з огляду на ситуацію у кожному конкретному регіоні, та закликав людей своєю відповідальною поведінкою допомогти стримувати поширення вірусу.

10 вересня вранці президент наукової ради при уряді Франції Жан-Франсуа Дельфрессі зауважував, що владі "доведеться приймати певні складні рішення", тому що швидкість поширення вірусу стає тривожною.

За попередню добу у Франції зареєстрували 8577 підтверджених хворих на коронавірус, 386 людей госпіталізували, з них 71 потрапили у реанімацію.

Показник приросту хворих в країні на цьому тижні вперше за час епідемії перевищив 8 тисяч і перетинав цю позначку вже тричі. Найбільшим залишається показник, зареєстрований 4 вересня - 8975 нових випадків за добу.

Як вже повідомлялося, через погіршення епідемічної ситуації у Франції Німеччина оголосила попередження про поїздки до низки її регіонів, включно зі столичним Іль-де-Франс. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.