В опері Мадрида скасували виставу через протест глядачів щодо відсутності дистанції

Понеділок, 21 вересня 2020, 11:47

Королівський театр Мадрида змушений був скасувати оперу фактично після початку вистави через протест глядачів, обурених тим, що заклад не подбав про безпечну дистанцію.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на BFMTV.

Випадок стався ввечері у неділю, 20 вересня. Публіка обурилася тим, що у верхніх балконах зали, де місця дешевші, людей виявилося більше, ніж було би потрібно для дотримання дистанції. Водночас нижчі рівні, куди квитки коштують дорожче, залишились напівпорожніми.

З наближенням початку вистави й напливом нових глядачів на верхніх рівнях наростало невдоволення, окремі люди почали закликати бойкотувати виставу. Чимало обурених глядачів вийшли з зали. Фрагмент протесту зафільмувала іспанська журналістка, яка також була у залі.

Після того, як глядачі кілька разів перебили спроби почати виставу, її скасували. 

Квіти замість глядачів: опера Барселони вийшла з карантину з незвичайним концертом

Театр в офіційному комюніке з приводу інциденту заявив, що "нечисельна група глядачів змусила нас зупинити виставу "Бал масок", хоча карантинні вимоги було дотримано. Були зайняті 905 місць, що становить 51,5% від загальної місткості залу", - пише театр.

У комюніке додають, що запропонували невдоволеним обрати собі інше місце, ніж зазначене в квитку, або повернути кошти, але обурених людей це не задовольнило. 

Як повідомлялося раніше, ситуація з коронавірусом в Іспанії, особливо у столичному регіоні, продовжує погіршуватися. 18 вересня влада Мадрида оголосила про новий частковий "локдаун" - обмеження в'їзду до районів, де фіксують найбільше випадків, закриття парків та заборону на зустрічі компаніями більше 6 людей у столичному регіоні загалом. 

З 17 на 18 вересня кількість офіційно зареєстрованих випадків коронавірусу в Іспанії зросла на понад 14 тисяч. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: